Pada tanggal hari ahad lepas 12.3.17, geng uyb team bersepakat untuk mengadakan kayuhan loop antara gapi, tg malim, felda gedangsa, felda soharto, felda sg tengi, bestari jaya, fruit valley, rawang, antara gapi..

Kayuhan disertai oleh 5 orang rider taman sejati iaitu saya (man) , abg kerol, abg shahril, abg mael, dan king of kayuh taman iaitu abg ijan..

Kayuhan bermula lbih kurang dalam pkol 7.30 pagi.. kami berkumpul di pondok bustop masjid btg kali..

Kami mulekan kayuhan dengan rentak pace 28 ke 30 km/j.. leha2 je.. naik bukit dalam 18km/j camtu.. 

Setelah lpas dari kerling, kami ditarik oleh abg mael dan abg ijan.. kelajuan semakin meningkat.. mereke tarik sampai 40km/j.. laju tukang tarik ni.. saya hanye mampu menunduk, menolak dan berdoa bile la diorang nak slow dan berhenti makan ni.. saya rase lapar sangat waktu ni..

Akhirnye lbih kurang pkol 8.30am  kami sampai ke tg malim dan kami jumpe port makan pagi yang best..

Ini port kami karbo loading kat tg malim.. x tau ape name kdai.. tapi ramai gile org sarapan kat sini.. mule2 ingat macam kenduri.. rupe2nye memang gerai makan pon.. geng harley davidson dari s.alam pon sanggup datang sini semata2 untuk sarapan.. lpas hbis sarapan katenye nak balik rumah balik..  

Kat kedai ni banyak menu makan pagi pantai timur.. nasi kerabu, nasi dagang, laksam, nasi lemak dll..

Geng kami sebulat suara untuk berjemaah makan nasi kerabu daging bersama2..

Setelah kenyang dan tersandar, lbih kurang pkol 9.30 am, kami sambung balik kayuhan kami..

Ini kat hulu bernam.. dari sini kami dah bermula leha2.. maintain pace 20 25 28 je.. kami tau perjalanan kami masih jauh lagi.. ade 100 km lbih lagi.. so kene disiplin untuk leha2 dengan harapan  x bonk di tengah perjalanan.. kalau boleh nak finish strong.. hihihi

Ride kali ini cuaca x menyebelahi kami.. seolah2 awan cube lari dari kami..

Gambar ni dekat felda sg tengi.. memang cantik view die.. tapi panas.. jalan memang best sebab x banyak kete..

Dari sini kami dah mula mental.. kami dah mule bersembang tentang kelazatan air mangga padu dan air jagung padu kat belah2 gombak sane tu..

Waktu ni larat maintain pace 25km/j je.. nak laju lagi dah x larat..

Ape2 pon kuatkan semangat untuk sampai ke cek point seterusnye kat unisel.. kat situ ada air nira nipah yang paling sedap kat dunia bagi aku.. harap2 la x ttup.. kalau ttup, memang bertambah mental la aku..

Fuhh.. selamat la buka gerai air nira nipah ni.. klau x, memang mental la untuk truskan kayuhan ni..

Diorang semue pakat bersembang waktu ni.. aku terus terdiam menikmati kepaduan air nira ni.. die punye sedap x terkate..

Kat sini kami lepak lame jugak sebab x de mase cutoff macam audax.. leha2..

Lbih kurang 1 pm, kami sambung kayuhan kami.. 

Singgah masjid dekat2 fruit valley tu solat dan baring2 jap..

Pkol 2 lbih start kayuh balik..

Dari sini da x de gambar lagi sebab dah mental dan bonk.. 

Pace semakin menurun.. jadi 23km/j kerana dah x larat..

Akhirnya kami x berjaya finish strong.. kami finish dengan keadaan yang merasai dan bonk bonk..

Kami sampai kerumah masing2 dalam pkol 5 lbih..

Kredit semue gambar tadi kat kamere men uyb, abg kerol..

Kredit jugak pada geng2 uyb yang menjayakan kayuhan ini..

Minggu depan dah x ride.. beli jiwa pulak.. selang seli ok? Hehehe

Advertisements